Thursday, August 19, 2010

Diós muffin

Diós muffin citromos krémmel / Walnut cupcakes with lemon icing


Dióimádó nagymamáknak ajánlom 77. születésnapra :)

Hozzávalók 6 db muffinhoz:

15 dkg liszt
1 tojás
5 dkg cukor
10 dkg darált dió
egy pici olaj
kevés tej
fél csomag sütőpor

Hozzávalók a citromos krémhez:

1 doboz natúr Philadelphia krémsajt
1 lime leve
porcukor
1 doboz habtejszín

A muffinhoz a tojást a tejjel, az olajjal és a cukorral elkeverem. A liszthez hozzáadom a sütőport, és a darált diót. Egyesítem a száraz és a nedves részeket, és ha kell, adok még hozzá tejet. Egy kis rumaroma jól megy hozzá.
Beletöltöm a formába, és 170 fokon 25 perc alatt megsütöm őket.

A krémhez a krémsajthoz hozzáadom a lime levét és a cukrot, és simára keverem vele. A tejszínt felverem, és hozzákeverem a sajtkrémhez. Ízlés szerint lehet édesíteni, illetve savanyítani a citromlével. Rákenem a muffinok tetejére, és díszítésként egy egész dióbelet rakok rájuk.

No comments:

Post a Comment